Cuketové chuťovky s parmezánem pečené v troubě

Plátky cukety zapečené v troubě do zlatova a do křupava s parmezánem. Jak jednoduché a vynikající! Skvělá chuťovka nebo zajímavá příloha.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Chuťovka z cukety zní na první dobrou až troufale.🙂 Ona je to ale pravda! Stačí slabá kolečka cukety potřít okořeněným olivovým olejem, ozdobit vyzrálým tvrdým sýrem a zapéct v troubě do zlatova a křupava. Výborné!

Pokud chcete cuketu použít jako přílohu pro více lidí, nebo ji naservírovat jako pohoštění, udělejte dvounásobné množství. Tedy na 2 plechy ze 2 cuket.

 Ingredience na 1 plech

  • 1 střední cuketa
  • 4 lžíce olivového oleje
  • Sůl, pepř, sušený česnekový prášek
  • Parmezán na posypání (nebo jiný výrazný tvrdý vyzrálý sýr, např. Grana Padano, Gran Moravia atd.)

 Postup

  1. V misce smíchám olivový olej se solí, pepřem a česnekovým práškem tak, aby byl olej dostatečně okořeněný a ochutil kolečka cukety.
  2. Cuketu nakrájím na kolečka asi 4 až 5 mm tenká.
  3. Kolečka cukety promíchám s ochuceným olejem a vyskládám na plech vyložený pečícím papírem.
  4. Každé kolečko ozdobím malou hrudkou na jemno nastrouhaného sýra. Sýr tak hezky zůstane na místě a nebude zbytečně okolo.
  5. Peču na 220 stupňů asi 15 až 20 minut do zlatova. Po 15 minutách zkontroluji a dopékám pár minut dle situace. Hotovo!

> ☝️A až vás cuketa přestane bavit, doporučuji vyzkoušet zelné bramboráky pečené v troubě.🙂

Ať se vám recepty povedou!

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky