Recept

Cuketové chuťovky s parmezánem pečené v troubě

Plátky cukety zapečené v troubě do zlatova a do křupava s parmezánem. Jak jednoduché a vynikající! Skvělá chuťovka nebo zajímavá příloha.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Chuťovka z cukety zní na první dobrou až troufale.🙂 Ona je to ale pravda! Stačí slabá kolečka cukety potřít okořeněným olivovým olejem, ozdobit vyzrálým tvrdým sýrem a zapéct v troubě do zlatova a křupava. Výborné!

Pokud chcete cuketu použít jako přílohu pro více lidí, nebo ji naservírovat jako pohoštění, udělejte dvounásobné množství. Tedy na 2 plechy ze 2 cuket.

 Ingredience na 1 plech

  • 1 střední cuketa
  • 4 lžíce olivového oleje
  • Sůl, pepř, sušený česnekový prášek
  • Parmezán na posypání (nebo jiný výrazný tvrdý vyzrálý sýr, např. Grana Padano, Gran Moravia atd.)

 Postup

  1. V misce smíchám olivový olej se solí, pepřem a česnekovým práškem tak, aby byl olej dostatečně okořeněný a ochutil kolečka cukety.
  2. Cuketu nakrájím na kolečka asi 4 až 5 mm tenká.
  3. Kolečka cukety promíchám s ochuceným olejem a vyskládám na plech vyložený pečícím papírem.
  4. Každé kolečko ozdobím malou hrudkou na jemno nastrouhaného sýra. Sýr tak hezky zůstane na místě a nebude zbytečně okolo.
  5. Peču na 220 stupňů asi 15 až 20 minut do zlatova. Po 15 minutách zkontroluji a dopékám pár minut dle situace. Hotovo!

> ☝️A až vás cuketa přestane bavit, doporučuji vyzkoušet zelné bramboráky pečené v troubě.🙂

Ať se vám recepty povedou!

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...