Křupavé karbanátky ze sojového masa obalené v panko strouhance

Jedna z osvědčených verzí bezmasých karbanátků. Jsou výrazné a šťavnaté. Správně dochucené a atraktivně osmažené mají šmrnc. Křupavá panko strouhanka jim dodá extra křupavost. Podávané se šťouchanými bramborami a zlatavou orestovanou cibulkou jsou báječné.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

 Ingredience na 8 menších karbanátků

  • 100 g sojového granulátu – sojový granulát Countrylife
  • Na povaření granulátu – 1 kostka bio zeleninového bujónu nebo sypký bujón + 2 lžíce sojové omáčky
  • Na marinádu 2 lžíce oleje, sůl, koření
  • 1 vejce
  • 50 g výraznějšího nastrouhaného sýra
  • Sůl
  • Dle situace 1 až 2 lžíce strouhanky na doladění konzistence

Na obalení vejce, jemně mletá mouka a panko strouhanka. Použila jsem tuto Bezlepkovou panko strouhanku.

 Postup

  1. Sojový granulát zalijte vodou, asi 500 ml. Ochuťte bujónem, přidejte sojovku a vařte asi 15 minut. Pak vodu slijte a přes sítko ji důkladně vymačkejte. Granulát je pak schopný do sebe nasáknout marinádu.

  2. Granulát promíchejte s olejem, osolte a přidejte koření. Hodí se koření na vegetariánská jídla, na zeleninu, česněkovo bylinkové koření. Promíchejte s vejcem, sýrem a ideálně nechte vychladit v lednici.

  3. Tvořte karbanátky. Můžete je jen “zaprášit” panko strouhankou a opékat. Pro extra křupavost a styl “holandských řízků” karbanátky obalte. Doporučuji udělat si řídké těstíčko z vejce a mouky a pak už jen karbanátek šoupnout do strouhanky.

  4. Opečte na oleji či másle Ghí do zlatova z obou stran a podávejte se šťouchanými bramborami a proužky orestované cibule. Na talíř se pak hodí i kopeček pickles nebo kyselá okurka.

TIPY

  • Karbanátky můžete smažit na oleji. Mně vyhovuje kombinace oleje a přepuštěného másla Ghí.
  • Máslo Ghí vám také skvěle ochutí šťouchané brambory. Pokud byste si ke křupavým karbanátkům raději dali hedvábnou bramborovou kaši, můžete ji místo mléka zjemnit rostlinnou smetanou. Hodí se rýžová, která má neutrální chuť…
  • Sojovou omáčku k ochucení granulátu můžete použít “Tamari” nebo “Shoyu”. Může se vám hodit informace, že Tamari je bez lepku. Neobsahuje totiž pšenici.
  • Z jednoho balení uděláte snadno více karbanátků tak, že do nich zakomponujete zeleninu. Hodí se předem krátce uvařená brokolice, kapusta nebo kořenová zelenina.

Všechny tyto produkty seženete na eshopu Countrylife a mrkněte, co je zrovna ve výhodné akci.

> ☝️Máte chuť na něco rychlého sladkého? Doporučuji vyzkoušet tyto banánové lívanečky z kysaného podmáslí.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky