Jemná tvarohová pomazánka s uzeným tofu

25.03.2014 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Toto je snad nejjednodušší způsob, jak využít uzené tofu. Většinou ti, co dělají pomazánky z tofu, chtějí zachovat rostlinný charakter, proto je kombinace tvarohu a tofu trošku na hraně, ale variant pomazánek je zkrátka mnoho a toto je jedna z nich. Uzené tofu dodá jinak fádnímu a kyselému tvarohu šmrnc.

Budete potřebovat

Postup

  1. Uzené tofu rozmixujte do hladka s olivovým olejem, až vznikne hladká krémová hmota.
  2. Tu smíchejte s tvarohem a dochuťte. Trocha soli bude stačit.
  3. Můžete přidat i jarní cibulku nebo jinou zeleninu, třeba na jemno nastrouhanou mrkev.

TIP

Tvaroh se řadí mezi hůře stravitelné mléčné výrobky díky vysokému obsahu kaseinu. Můžete jej klidně nahradit třeba sýrem [Ricotta](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/ricotta "Ricotta"), který je naopak lehce stravitelný.

Pomazánka je bohatá na bílkoviny a díky olivovému oleji extra virgine obsahuje i zdravé nenasycené tuky, což je další bod navíc.