Těstovinky od maminky - Krémové vrtulky s Vege-rajčátky

03.06.2022 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

První recept ze série "Těstovinky od maminky". Těšit se můžete na osvědčené a chuťově jednoduché těstoviny, po kterých zbydou jen prázdné talíře.🙂

 Ingredience

Těstoviny můžete na talíři doladit čerstvou bazalkou, olivovým olejem a vyzrálým sýrem parmezánového typu.

 Postup

  1. Krabičku nebo kelímek šlehačkové smetany vliju do rendlíku nebo do menší pánve a nechám ji tzv."zredukovat". 5 až 10 minut ji nechám probublávat, až se trochu odpaří a tím pádem přirozeně zhoustne.
  2. Těstoviny vrtulky uvařím v osolené vodě podle návodu.
  3. Ochutím zredukovanou smetanu Vege-rajčátky a vsypu uvařené těstoviny a nakrájená rajčátka. Vše důkladně promíchám a hotovo!👍

 TIP č. 1

Do těchto těstovin skvěle sedne i baby mozzarella. Její jemná chuť nepřebije rajčatové naladění.

TIP č. 2

Všechny děti snad milují obyčejné těstoviny s kečupem. Je dobré jim však ukázat i jiné chutě a textury. Směs koření Vege-rajčátka je dobrým začátkem. Sušená rajčatová šťáva v nich je přirozeně sladká, nic ve směsi nepálí. No jídlo má hned jinou úroveň. Kečup ať si nechají k toustům, nebo až budou doma samy😅

 TIP č. 3

Vrtulky můžete snadno sehnat v různých verzích. Klasikou jsou tradiční italské semolinové těstoviny. Pro bezlepkovou verzi doporučuji chuťově jemné rýžové vrtulky...