Rychlá pórková polévka s červenou čočkou

20.08.2013 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Hladké zeleninové polévky chutnají jak dětem, tak dospělým. Díky červené čočce nemusíte polévku už nijak zahušťovat. Je krémová a zdravá.

Budete potřebovat

Postup

  1. Pórek omyjte, podélně rozřízněte a nakrájejte na půlkolečka.
  2. V hrnci rozehřejte trochu olivového oleje a másla a pórek orestujte, až změkne a provoní celou kuchyň
  3. Přidejte oškrábané a na kostičky nakrájené brambory a propláchnutou červenou čočku.
  4. Zalijte vývarem a vařte do změknutí brambor a čočky (10 - 15 minut).
  5. Polévku na závěr do hladka rozmixujte.

Záměrně jsem nenapsala množství ingrediencí, záleží, kolik polévky chcete připravit. Obecně se dá říct, že na celý velký pórek můžete použít cca 100g červené čočky a cca 2 brambory. Na polévce se nedá absolutně nic zkazit, opravdu nezáleží, zda tam bude více pórku, brambor nebo čočky. Dobrá bude pořád, na konci si jen doladíte její hustotu vývarem nebo vodou.

TIP

Polévku můžete ještě na talíři doplnit lžící [kuskusu](http://www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/kuskus-zakladni-priprava-plus-recepty "kuskusu"), jak je vidět na hlavní fotce.