Pomazánka z tresčích jater s vejci

10.04.2023 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Vajíčková pomazánka se dá vymyslet na tisíc způsobů. Zde na webu už je třeba:

Teď jsem vařená vejce poprvé zkombinovala s tresčími játry a výsledek je perfektní. Tresčí játra jsou z nutričního hlediska pozoruhodná, především pro vysoký obsah Omega 3, vit. A a D. Vyplatí se je v rámci pestrosti zařadit do jídelníčku a pomazánka je jeden z praktických způsobů.

 Ingredience na 1 misku pomazánky

 Postup

  1. Tresčí játra slijte. Olej nevyhazujte, ale nechte si ho na použití později. Je nutričně hodnotný. Tresčí játra rozmačkejte vidličkou. Vejce nastrouhejte na jemno. Cibuli nakrájejte na drobno.

  2. V misce lžící rozmíchejte lučinu, přidejte rozmačkaná tresčí játra, nastrouhaná vejce a cibuli. Dochuťte solí, pepřem a lžící majonézy. Dle chuti přidejte čerstvé bylinky. Hotovo!

TIP č. 1

Když tuto pomazánku dělám pro slavnostní příležitost na jednohubky, dělám ji vždy o něco hutnější a přidávám do ní koření na pomazánky od Davídka. Tato směs obsahuje mimo jiné petržel, česnek, cibuli a kurkumu. Díky tomu je pomazánka chuťově výraznější a jedinečná.

 TIP č. 2

Pokud vám nevadí hrubší struktura pomazánky, skvěle se místo Lučiny či smetanového sýra hodí také sýr cottage.

> ☝️A když v receptu zazněla ta Lučina, kam ji ještě použít? Doporučuji tyto Těstovinky od maminky s krémovou omáčkou z Lučiny