Pečená mexická rýže v troubě - úžasná příloha bez práce

13.03.2014 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Ne, že by byl takový problém uvařit rýži, její pečení v troubě má však své výhody. Během minuty ji máte v pekáčku a pak už se o nic nestaráte. A o jeden hrnec na plotně, který musíte hlídat, méně. A to se počítá!

Tento recept je opět dílem mých pokusů a cest za rychlým zdravým jídlem. V jedné mexické restauraci, kterou jsem občas navštěvovala před mnoha lety, ke všemu podávali takto červenou rýži. Podařilo se mi zjistit jen to, že ji "pečou v troubě s rajčatovou šťávou". Nic víc jsem k tomu neměla a ani na internetu nenašla. Tak jsem to zkusila a je výborná!

Budete potřebovat

1 hrnek = 300ml, 4 porce jako příloha

Postup

  1. Rýži pořádně propláchněte a vsypte do pekáčku. Skleněný pekáček má tu výhodu, že se z boku můžete podívat, kolik máte rýže a kolik vody.
  2. Rýži zalijte vodou a rajčatovou šťávou, přidejte sůl nebotrochu sypkého zeleninového BIO bujónu.
  3. Doprostřed rýže vložte celou oloupanou cibuli (nebo jen půlku)
  4. Zakápněte cca lžící oleje (mně chutná s olivovým).
  5. Přiklopte víkem a pečte v předem vyhřáté troubě na cca 200° (horkovzdušná), 220° elektrická po dobu 30 – 35 minut.

TIPY

Tuto skvělou rýži můžete podávat jako přílohu místo klasické rýže k různým zeleninovým pokrmům, masu, rybě, luštěninám či zeleninovým salátům.

Dobrou chuť!