Papriky plněné sýrem zapečené s bramborami

07.02.2019 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

V tomto receptu nebudu psát přesné množství surovin, berte ho spíše jako inspiraci. Sami si odhadnete, kolik čeho použít podle plánovaných porcí, velikostí paprik a zvolené náplně.

Dodám snad jen to, že do jedné půlky střední papriky bohatě stačí 2 vrchovaté lžíce náplně. Paprika se pečením trochu scvrkne, sedne si a nadbytek náplně by pak z ní zbytečně vytékal.

Papriky můžete péct samostatně, vždy je ale do pekáčku či pečícího hrnce naskládejte tak, aby byly co nejvíc "rovně". Určitě rozumíte :) Mě baví papriky péct rovnou společně s kostičkami či měsíčky brambor, které papriky podrží přesně tak, jak potřebuji.

Budete potřebovat

Postup

  1. Papriky omyjte a rozkrojte na půl tak, aby tam zůstala topka.
  2. Připravte si náplň. Bude vám stačit sýr cottage, či čerstvý smtanový sýr, a k tomu tvrdý strouhaný sýr výraznější chuti. Ochuťte česnekem, solí, zelenými bylinkami
  3. Pekáček pokapejte trochou olivového oleje a naskládejte do něj papriky, kolem rozprostřete osolené kostičky syrových oloupaných brambor promíchaných s olivovým olejem a celým kmínem.
  4. Pečte na asi 190 až 200 stupňů 30 minut.

Někdy papriky plním i různými obilovinami jako je rýže, quinoa, bulgur., v tomto receptu jsem zvolila variantu paprik pečených se sýrem a kuskusem

Červené papriky jsou prostě skvělá zelenina. Někdy je praktické zakousknout je jen tak za syrova ke svačině, jindy je na jemno nakrájet do salátu, nebo z nich vyrobit pikantní paprikový dip.

Já osobně je ale nejraději plním a zapékám a dělám to často. Červené papriky totiž nejsou kalorické, přesto velmi zasytí. Navíc jsou zdrojem tolik potřebného beta karotenu, který v kombinaci s obsaženým vitaminem C podporuje krásu pleti :)