Lívance s pohankovou moukou, dušenými hruškami a skořicí

14.03.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

 Ingredience

Na asi 16 lívanců

Na dušené hrušky

 Postup

  1. Droždí rozetřu se lžičkou cukru, zaliju vlažným až teplým mlékem, rozmíchám a nechám vzejít kvásek.
  2. Rozmíchám pak se zbylým mlékem (NE studeným) a s vejcem. Pak postupně přisypu mouku, ideálně přes sítko prosátou a přidám špetku soli.
  3. Těsto nechám kynout na teplém místě minimálně 40 minut. Pokud bude kynout déle, vůbec to nevadí.
  4. Nepřilnavý lívanečník ( případně pánev) vytřu pomocí mašlovačky tukem a pomocí naběračky vlévám těsto. Peču z obou stran do zlatova.

Lívanečky jsem tentokrát ochutila podušenými hruškami. Postupovala jsem tak, že jsem hrušky zbavila jádřinců, nakrájela jsem je na menší kousky a v malém rendlíku zalila troškou vody, přidala trochu chia semínek a dusila jsem asi 5 minut do rozvaření hrušek. Ke konci jsem ochutila skořicí a když směs zchladla, tak i medem.

Díky této voňavé hruškové směsi jsou lívanečky krásně šťavnaté. Na talíři ještě zdobím lžičkou bílého jogurtu.