Kuře se smetanou a žampiony - bezpracná a rychlá příprava v troubě

28.03.2014 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

V obchodě jsem tentokrát sáhla po kuřeti a žampionech bez konkrétní představy receptu. Nakonec jsem zvolila bezpracnou přípravu bez jakéhokoliv opékání kuřete na pánvi a dušení hub na cibuli ...Vše přišlo do pekáčku, trouba se "postarala" a byl čas na jiné povinnosti. Žampiony uvolní do šťávy báječnou chuť a kuře není vysušené ...Jídlo není mastné a rýže mu dodá na lehkosti více, než třeba těstoviny. Místo klasické smetany můžete pro další odlehčení použít rostlinnou. Sojovou seženete ve větším supermarketu, jinou rostlinnou pak v obchodě se zdravou výživou.

Budete potřebovat

Postup

  1. Naporcované kuře osolte, okořeňte a vložte do pekáčku.
  2. Podlijte trochou vývaru nebo vodou, přoklopte a pečte asi 20 minut na 200 stupňů.
  3. Žampiony omyjte a pokud jsou menší, tak je vůbec neloupejte ani nekrájejte a po těch 20 min. přidejte ke kuřeti do pekáčku, ochuťte drceným kmínem a zalijte smetanou a ještě trochou vývaru nebo vody.
  4. Pečte dalších 40 - 50 min, nebo dokud nebude kuře hotové a měkké.

Vhodnou přílohou je rýže.

TIPY

Pokud máte rovnou kousky kuřete, tak je připravený pekáček v troubě doslova za pár minut. To, že vaříte si možná uvědomíte až díky příjemné vůni, která se bude linout z trouby :-)