Recept

Kuře se smetanou a žampiony – bezpracná a rychlá příprava v troubě

Nenáročné jídlo, které máte v pekáčku během chvilky, dál už se o nic nemusíte starat ...Pečené žampiony a úžasná šťáva jsou k masu a rýži moc chutné.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

V obchodě jsem tentokrát sáhla po kuřeti a žampionech bez konkrétní představy receptu. Nakonec jsem zvolila bezpracnou přípravu bez jakéhokoliv opékání kuřete na pánvi a dušení hub na cibuli …Vše přišlo do pekáčku, trouba se “postarala” a byl čas na jiné povinnosti. Žampiony uvolní do šťávy báječnou chuť a kuře není vysušené …Jídlo není mastné a rýže mu dodá na lehkosti více, než třeba těstoviny. Místo klasické smetany můžete pro další odlehčení použít rostlinnou. Sojovou seženete ve větším supermarketu, jinou rostlinnou pak v obchodě se zdravou výživou.

Budete potřebovat

  • Kuře (celé naporcované kuře nebo stehna)
  • Zahradní žampiony (malé, větší rozpůlit)
  • Smetanu (klasickou nebo můžete použít i rostlinnou smetanu)
  • Koření – drcený kmín, sůl, může být i houbové koření
  • Vývar na podlití

Postup

  1. Naporcované kuře osolte, okořeňte a vložte do pekáčku.
  2. Podlijte trochou vývaru nebo vodou, přoklopte a pečte asi 20 minut na 200 stupňů.
  3. Žampiony omyjte a pokud jsou menší, tak je vůbec neloupejte ani nekrájejte a po těch 20 min. přidejte ke kuřeti do pekáčku, ochuťte drceným kmínem a zalijte smetanou a ještě trochou vývaru nebo vody.
  4. Pečte dalších 40 – 50 min, nebo dokud nebude kuře hotové a měkké.

Vhodnou přílohou je rýže.

TIPY

  • Když nemáte čas, je i loupání žampionů otrava. Snažte se tedy koupit malé žampiony, které stačí omýt a není nutné je loupat ani krájet.

  • Já jsem koupila celé kuře, které jsem naporcovala na prsa a stehna a zbylé části jsem pak použila na vývar.

  • Jednou jsem dala do pekáčku rovnou vše najednou – maso, žampiony i smetanu a také se povedlo, jen se smetana více vypekla.

Pokud máte rovnou kousky kuřete, tak je připravený pekáček v troubě doslova za pár minut. To, že vaříte si možná uvědomíte až díky příjemné vůni, která se bude linout z trouby 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...