Klasická česnečka z vývaru

19.02.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Kdy se může hodit česnečka? Po "náročném" společenském večeru, při invazi "bacilů", po velikonočním koledování nebo prostě "jen tak". Protože je dobrá :)

Potřebujete

 Postup

  1. Brambory nakrájím na drobné kostičky, zaliju vývarem a vařím do měkka.
  2. Pár minut před koncem varu přidám rozetřený či prolisovaný česnek.
  3. Ke konci ochutím majoránkou, pepřem, když je potřeba, dosolím.

Ve verzi, kdy se česnečka připravuje z vody, se do polévky dříve přidávala lžička sádla. Do této verze polévky však není třeba přidávat žádný tuk navíc, protože domácí vývar je sám o sobě trochu mastný.

A komu by bylo česneku málo, tak co lepšího k česnečce, než česnekové topinky :))