Jednoduché lívance z mandlové mouky - bez kynutí

13.11.2021 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

 Ingredience na 2 porce

1 hrnek = 250 ml

 Postup

  1. Vejce vyšlehám do pěny. Pokud má mandlová mouka hrubší konzistenci, vejce vyšlehám tyčovým mixérem, přidám mouku a také ji párkrát "projedu tyčákem", aby byla směs hladká. Když mám mandlovou mouku úplně jemnou, vyšlehám jen vejce a mouku do nich zamíchám.
  2. Přidám půl lžičky kypřícího prášku, pokud chci, doladím javorovým sirupem a nechám alespoň 5 minut odpočinout.
  3. Nepřilnavou pánev trochu omastím preferovaným tukem a nechám ji rozehřát středně. Je lepší, když se lívanečky opékají pomaleji. Na pánev lžící nanáším těsto ve vyšší vrstvě a tvořím lívance. Jakmile zatuhnou, obrátím je a opeču z druhé strany do zlatova.
  4. Lívance lze ozdobit džemem, ovocným rozvarem, podušenými jablky nebo také jogurtem či sýrem cottage, pokud preferujeme více proteinovou verzi.👍

> ☝️Chcete si dát také bezlepkové lívance v kynuté verzi? Doporučuji vyzkoušet tyto bezlepkové kynuté lívance s tvarohovým krémem.🙂 Ať se vám lívance povedou!🙂