Fazolové karbanátky pečené v troubě

23.01.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Toto je moje vyzkoušená verze "směsi", která vyhovuje konzistencí, chutí i složením.

Karbanátky jsou syté a plné vlákniny. I bez vejce drží krásně pohromadě. Chutnaly i dětem, což mě mile překvapilo :)

Na 9 středních karbanátků potřebujete

 Postup

  1. Mrkev na drobno posekám v malém robotu nebo nastrouhám a orestuji ji spolu s cibulí na olivovém oleji.
  2. Fazole rozmixuji. Nevadí, když nebudou úplně do hladka ...
  3. Pak už jen vše promíchám dohromady. Orestovanou mrkev s cibulí ochutím majoránkou, solí, česnekem, pepřem, přidám drcené lněné semínko, rajčatovou pastu, olivový olej a zahustím kukuřičnou strouhankou nebo nějakými vločkami tak, aby směs byla akorát hustá a daly se v ruce tvarovat karbanátky.
  4. Karbanátky dám na plech vyložený pomaštěným pečícím papírem, ještě je lehce potřu olivovým olejem a peču na 200 stupňů asi 25 minut.

Hodí se k nim libovolný zeleninový salát nebo šťouchané brambory a samozřejmě nějaký domácí DIP z hustého jogurtu, který je možné ochutit rajčatovou pastou nebo také kari kořením.

Výborné jsou teplé i studené :)