Dušená treska na francouzské zelenině - rychlá a šťavnatá

21.03.2014 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Pokud toto jídlo pěkně naservírujete, bude to vypadat, že jste snad museli v kuchyni strávit minimálně hodinu. Treska na chutné zelenině podávaná s petrželovými brambory. Výborné, šťavnaté a za 20 minut hotové. Téměř bez práce a takové parádní jídlo.

Budete potřebovat

Postup

  1. Na olivovém oleji krátce orestujte francouzskou zeleninu.
  2. Na zeleninu položte osolené filety z tresky, zalijte trochou vody nebo vývaru a přiklopte pokličkou. Z rybou už nijak nehýbejte, nepřevracejte ji, mohla by se rozpadnout.
  3. Po chvíli přidejte kousek másla a duste do změknutí, celkově stačí 15 min.
  4. Můžete zakápnout i trochou citronové šťávy.

Tresku na francouzské zelenině podávejte např. s petrželovými brambory. Brambory uvařte ve slupce, nakrájejte na větší kousky a na pánvi krátce opečte s nasekanou petrželí a máslem.

TIP

Toto je jedna z úprav ryb, kterou ráda používám, protože mám jistotu, že se jednoduše povede.