Domácí jahodová zmrzlina s tvarohem

29.06.2012 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Teploty nám budou den ode dne stoupat, a tak vám možná přijde vhod trocha ovocné zmrzliny – třeba jahodové :) Výhodou domácí zmrzliny je to, že máte 100% jistotu, že je čerstvá, a víte, z čeho je. Tedy – žádná nežádoucí barviva, ztužené tuky či konzervanty, které dělají z běžné zmrzliny hroudu zmražené chemikálie.

K výrobě této zmrzliny nebudete potřebovat žádný zmrzlinovač, ani speciální náčiní. Možná jen, pokud se rozhodnete dětem zmrzlinu podat jako nanuk, se vám budou hodit moderní silikonové formičky na nanuky.

Budete potřebovat

Postup

  1. Jahody očistěte a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka s tvarohem.
  2. Přidejte med, cukr dle chuti a zašlehejte smetanu.
  3. Na závěr můžete dochutit citronovou šťávou.
  4. Pak máte dvě možnosti: a) Směs nalijte do formiček na nanuky a nechte ztuhnout v mrazáku. b) Směs dejte v nádobce celou ztuhnout do mrazáku. V průběhu tuhnutí je dobré ji několikrát promíchat. Podpoříte tak správné propojení všech ingrediencí. Tvořte kopečky a podávejte v mističce.

Další tipy

Je to opravdu zcela něco jiného, než jsme zvyklí u kupovaných zmrzlin :)

Dobrou chuť!