Bramborový salát podle Evy Pilarové

18.12.2012 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Recept na tento bramborový salát obsahuje fígl, který udělá váš salát jedinečným. Před několika lety naše známá zpěvačka Eva Pilarová vyprávěla v televizi o Vánocích a rodinných tradicích. Jednou z tradic je právě příprava bramborového salátu netradičním způsobem, kdy se cibule krátce povaří v octovém nálevu. Recept jsem vyzkoušela a jen ho odlehčila přidáním trošky zakysané smetany místo majonézy.

Budete potřebovat

Postup

  1. Uvařte brambory, které po vychladnutí oloupejte a pokrájejte na kousky nebo protlačte mřížkou.
  2. Nadrobno nakrájejte cibuli a dejte ji do kastrůlku, do kterého jste předtím dali ocet, vodu, sůl a cukr. Nálev nechte přejít varem, odstavte z plotny a dejte vychladnout.
  3. Vajíčka, která jste uvařili na tvrdo, nakrájejte na kousky.
  4. V osolené vodě uvařte do poloměkka velkou mrkev (já jsem dala mrkve 2). Po vychladnutí ji spolu s okurkami nakrájejte na drobné kousky. Pokud vám, jako mně, kousky okurek vadí,můžete je nastrouhat na jemno.
  5. Vše opatrně smíchejte, zalijte chladným nálevem s cibulí a dle chuti promíchejte s majonézou a zakysanou smetanou.
  6. Nechte minimálně dvě hodiny odležet.

TIPY

Dobrou chuť!

Kamila