Recept

Bramborový salát podle Evy Pilarové

Recept na bramborový salát podle známé zpěvačky s fíglem, který udělá salát jedinečným.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Recept na tento bramborový salát obsahuje fígl, který udělá váš salát jedinečným. Před několika lety naše známá zpěvačka Eva Pilarová vyprávěla v televizi o Vánocích a rodinných tradicích. Jednou z tradic je právě příprava bramborového salátu netradičním způsobem, kdy se cibule krátce povaří v octovém nálevu. Recept jsem vyzkoušela a jen ho odlehčila přidáním trošky zakysané smetany místo majonézy.

Budete potřebovat

  • 2kg brambor vhodných na přípravu salátu
  • 1 cibuli
  • 4 lžíce vinného octa
  • 1 vrchovatou lžičku soli
  • 7 lžiček cukru
  • 150 ml vody
  • 5 vajec uvařených na tvrdo
  • 1 velkou mrkev nebo 2 střední (já jsem dala 2 větší mrkve)
  • 5 kyselých okurek
  • Majonézu nejlepší kvality a zakysanou smetanu – množství dle požadované konzistence (je to cca 3/4 kelímku zakysané smetany a malá majonéza)

Postup

  1. Uvařte brambory, které po vychladnutí oloupejte a pokrájejte na kousky nebo protlačte mřížkou.
  2. Nadrobno nakrájejte cibuli a dejte ji do kastrůlku, do kterého jste předtím dali ocet, vodu, sůl a cukr. Nálev nechte přejít varem, odstavte z plotny a dejte vychladnout.
  3. Vajíčka, která jste uvařili na tvrdo, nakrájejte na kousky.
  4. V osolené vodě uvařte do poloměkka velkou mrkev (já jsem dala mrkve 2). Po vychladnutí ji spolu s okurkami nakrájejte na drobné kousky. Pokud vám, jako mně, kousky okurek vadí,můžete je nastrouhat na jemno.
  5. Vše opatrně smíchejte, zalijte chladným nálevem s cibulí a dle chuti promíchejte s majonézou a zakysanou smetanou.
  6. Nechte minimálně dvě hodiny odležet.

TIPY

  • V původním receptu se uvádí použít 200 ml nálevu s cibulí. Dle mé zkušenosti je to příliš, salát by pak mohl být až moc řídký. 150ml vody bohatě stačí.

  • V original receptu se samozřejmě používá pouze majonéza. Já ale část majonézy nahrazuji zakysanou smetanou a nikdo nic nepozná. Salát je krásně vláčný a není pak nutné vypotřebovat na něj velké množství majonézy.

  • Salát můžete připravit na hrubo (brambory na kolečka) nebo naopak na jemno (brambory protlačit přes mřížku) a použít ho jako podklad na chlebíčky.

Dobrou chuť!

Kamila

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...