Banánové snídaňové placičky s ovesnými vločkami - pečené v troubě, bez přidaného cukru

21.04.2021 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Při výrobě těchto placiček bylo cílem spotřebovat zralý banán a zároveň do nich dostat další výživné ingredience, aby obsahovaly komplexní sacharidy, bílkoviny, tuky a vlákninu.

Placičky jsou pevné, ale měkké, nerozpadají se. Sladké jsou přirozeně tak akorát. Chutnají dobře samotné nebo s bílým jogurtem.🙂 Druh sušeného ovoce a volba ořechů či semínek ovlivní jejich výslednou chuť. Povedly se jak s vlašskými ořechy, tak s konopnými semínky.👍 Nedoporučuji použít jen celé či mleté lněné semínka a chia semínka, která se při pečení chovají specificky a je třeba mít zkušenost. Jinak můžete experimentovat.🙂

Ingredience na 8 placiček

 Postup

  1. Banán vidličkou důkladně rozmačkám a promíchám ho s celým vejcem.
  2. Přidám ostatní ingredience. Pokud mám ořechy nebo semínka v celku, posekám je v robotu na drobno.
  3. Vše smíchám dohromady. a hmotu nechám chvíli odpočinout.
  4. Lžící naberu kopeček hmoty, dám na nepřilnavý plech nebo plech vyložený pečícím papírem. Dotvaruji placičku.
  5. Peču na 180 stupňů asi 20 minut. Nebo podle situace a zkušenosti s vlastní troubou.

 TIPY

> ☝️Chcete si upéct ovesné placičky, ale nesedí vám chuť banánu? Zkuste tyto sladké ovesné placičky ze 4 ingrediencí.🙂

Ať se vám sladké placičky povedou! 🙂