Banánová kaše z jáhlových vloček

04.08.2015 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Jáhlovou kaši připravuji nejčastěji z klasických jahel. Někdy ale sáhnu po jejich upravené variantě - vločkách, když potřebuji ušetřit čas. Kaše je z nich výborná.

Jáhlové vločky lze sehnat od více firem v různých cenových relacích, pro nejmenší děti se přikláním ke kvalitě BIO.

Budete potřebovat

2 větší porce

Postup

  1. 1 hrnek mléka vlijte do menšího hrnce.
  2. Zasypte asi 6 lžícemi jáhlových vloček.
  3. Vařte pár minut do zhoustnutí, nebo, až budou vločky úplně měkké.
  4. Na závěr vmíchejte rozmixovaný nebo umačkaný banán a dolaďte případně vhodnou tekutinou na doladění konzistence.

Měla jsem hodně zralý banán, který obsahoval dostatek přirozeného cukru, proto jsem nepřidávala žádné sladidlo navíc.

Kaši je možné v případě potřeby dětem od 1 roka lehce dosladit medem, sladěnkou či obilným sirupem.

U nás tahle kaše "jede". Její výhodou, kromě dobré výživové hodnoty, je rychlost přípravy.