01.04.2020 Kamila Metzová
Nápadů, jak zapojit kyselé zelí do jídelníčku není nikdy dost. A toto je jeden z atraktivních způsobů. Zelné bramboráky mají nejen šmrnc, ale i více vlákniny. Díky pečení v troubě nejsou zbytečně mastné... 🙂
Dobrý bramborák je sám o sobě dokonalou záležitostí. Použít výraz "vylepšit bramborák" kyselým zelím by tedy nebylo úplně přesné. Zelné bramboráky jsou zkrátka jednou z variant a také skvělým nápadem, jak do jídelníčku zapojit zelí.
A proč je péct v troubě? Klasický smažený bramborák má svoji specifickou chuť, kterou ve své plnosti nelze zastoupit. Klasické bramboráky mají ale také schopnost nasáknout do sebe velké množství oleje a to třeba nemusíme chtít. Z různých důvodů.
Chytrým kompromisem je upéct bramboráky v troubě. I když jsou jiné, ušetříte nejen tuk, ale i čas. 🙂
☝️A tady je něco pro masožravce. Zelí pečené v troubě ve formě kuřecích stehen pečených na zelí. Bezpracné! 🐭
Zelné bramboráčky je možné ozdobit kopečkem zakysané smetany. Výborné! 🙂
<p>Těsto je hutné, neplave v žádné tekutině ...</p>
<p>1 vrchovatá lžíce těsta = 1 bramboráček. Pečící papír jsem potřela olivovým olejem...</p>
<p>Krásně to vyšlo. Z uvedené dávky těsta jsou bramboráčky akorát na jeden plech. Praktické! 👍🙂</p>