19.06.2019 Kamila Metzová
Chuťově výrazný sýr dodá šmrnc každému salátu. Quinoa je zase nutričně hodnotná obilovina, která je do studených salátů jako stvořená. Jak jim to jde dohromady? :)
Jsou mezi námi tací, kteří mají rádi chuť sýrů s modrou plísní. V obchodech se nejčastěji setkáme s Nivou, Roquefortem nebo Gorgonzolou. Každý chutná jinak... Tyto sýry mají jedno společné. Mají vysoký obsah tuku a vysokou kalorickou hodnotu. Není tedy třeba sníst večer u lahve vína 15 deka na posezení, nebo ze sýra vyrobit smetanovou omáčku k nokům... Jednou z dalších možností je zapojit tento sýr v rozumné míře třeba do salátu.
Díky sýru a quinoe je salát sytý sám o sobě, může tedy posloužit nejen jako příloha, ale i samostatně :)
<p>Pak už jen všechno smíchat dohromady a nechat vychladit v lednici. Díky quinoe a plísňovému sýru má salát výraznou zajímavou chuť.</p>