vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Ředkvičková pomazánka s ricottou

23.04.2020 Kamila Metzová

Zdravé pomazánky

Chroupat celé ředkvičky může být pro někoho příliš intenzivní. Pokud z nich uděláte pomazánku, zjemníte tím jejich chuť a vyřešíte otázku "co na chleba?"

Ředkvičky jsou zajímavé nejen svojí chutí, ale i tím, že podporují zdraví. Pozoruhodné jsou pro své antimikrobiální účinky a např. pro obsah vitaminu C. Jejich nízkou energetickou hodnotu lze využít třeba v rámci redukčního jídelníčku.

Teď jsem měla chuť z ředkviček udělat pomazánku a spojit je se syrovátkovým sýrem ricotta. 👍

Ingredience na 1 mističku pomazánky

Postup

  1. Ředkvičky zbavím stonků, očistím je, omyju a nasekám na jemno v malém robotu. Lze je samořejmě i nasekat nožem nebo nastrouhat na hrubo. Ředkvičky dám do sítka, posolím a nechám je chvíli pouštět vodu.
  2. Smíchám s ricottou, na jemno nastrouhaným sýrem, jarní cibulkou a dochutím pepřem, hořčicí a olivovým olejem. Pokud byly ředkvičky dost posolené, sůl už nepřidávám. Hotovo!

☝️Další výbornou verzí ředkvičkové pomazánky je tato vajíčkovo-ředkvičková s pažitkou. 🐭

A když by se vám nechtělo dělat pomazánku, tak lze vsadit na klasiku, která nikdy nevyjde z módy. Nakrájet ředkvičky na kolečka a naskládat je na chleba. 🙂

<p>Nejjednodušší je ředkvičky posekat v malém robotu. Pak je trochu posolím a nechám chvíli vypotit...</p>

<p>Ředkvičky, jarní cibulka, ricotta, nastrouhaný kvalitní sýr, hořčice, pepř...A teď už to vše jen promíchat.</p>

<p>1 svazek ředkviček, asi 120 g ricotty a hrstka tvrdého sýra. Množství na 1 misku pomazánky...</p>

<p>Zdravá a výživná pomazánka. Chutná skvěle třeba na žitných knackebrotech. 🙂</p>