23.04.2020 Kamila Metzová
Chroupat celé ředkvičky může být pro někoho příliš intenzivní. Pokud z nich uděláte pomazánku, zjemníte tím jejich chuť a vyřešíte otázku "co na chleba?"
Ředkvičky jsou zajímavé nejen svojí chutí, ale i tím, že podporují zdraví. Pozoruhodné jsou pro své antimikrobiální účinky a např. pro obsah vitaminu C. Jejich nízkou energetickou hodnotu lze využít třeba v rámci redukčního jídelníčku.
Teď jsem měla chuť z ředkviček udělat pomazánku a spojit je se syrovátkovým sýrem ricotta. 👍
☝️Další výbornou verzí ředkvičkové pomazánky je tato vajíčkovo-ředkvičková s pažitkou. 🐭
A když by se vám nechtělo dělat pomazánku, tak lze vsadit na klasiku, která nikdy nevyjde z módy. Nakrájet ředkvičky na kolečka a naskládat je na chleba. 🙂
<p>Nejjednodušší je ředkvičky posekat v malém robotu. Pak je trochu posolím a nechám chvíli vypotit...</p>
<p>Ředkvičky, jarní cibulka, ricotta, nastrouhaný kvalitní sýr, hořčice, pepř...A teď už to vše jen promíchat.</p>
<p>1 svazek ředkviček, asi 120 g ricotty a hrstka tvrdého sýra. Množství na 1 misku pomazánky...</p>
<p>Zdravá a výživná pomazánka. Chutná skvěle třeba na žitných knackebrotech. 🙂</p>