vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Žampiony portobello plněné směsí z krůtího masa

24.08.2021 Kamila Metzová

Hlavní jídla

Houby portobello naplněné výraznou šťavnatou masovou směsí, doplněné o sýr a baby špenát. Skvělá kombinace! Perfektní chuťovka nebo hlavní jídlo.

Ingredience

Postup

  1. Z hub odkrojím nožičky a z vnitřku klobouku vydlabu lupeny.
  2. V pánvi rozehřeju olivový olej nebo Ghí a začnu restovat mleté krůtí maso, až se lehce opeče.
  3. K masu přidám na drobno nakrájené nožičky hub a lupeny. Vše ochutím solí, pepřem, kmínem a paprikou a česnekem. Pár minut restuji.
  4. Přidám babyšpenát a nechám ho zavadnout. Doladím menším množstvím nastrouhaného sýra.
  5. Směsí naplním klobouky portobella. Peču na 180 stupňů asi 20 minut. Hotovo!

☝️Zajímavou variantou bez masa na plněné žampiony jsou tyto žampiony plněné krémovým sýrem a pestem.🙂

Ať se vám recept povede!🙂

<p>Orestované a ochucené krůtí maso s částí žampionů. Ke konci nechám ve směsi zavadnout baby špenát a když chci, přidám ještě nastrouhaný sýr dle chuti.</p>

<p>Klobouky portobella bohatě naplním směsí z pánve a dám péct do trouby na 180 stupňů na 20 minut.</p>

<p>Po upečení...</p>

<p>Mňam!🙂</p>