18.05.2021 Kamila Metzová
Připravit si domácí rostlinnou paštiku je velmi snadné. Vyladíte si nejen složení, ale i chuť. Výhodou jsou také nižší náklady. Jako základ vám poslouží běžně dostupné žampiony.
Ze žampionů a tofu lze snadno vyrobit pomazánku. Pomazánka má však krémovější konzistenci a jemnější chuť. Když chci, aby měla "hmota" charakter paštiky, je třeba základ položit na žampionech. Tofu je jen doplněk, který propojí ingredience. Orestovaná cibule, česnek a koření zajistí výraznou chuť, máslo zase hutnost.
Pokud chcete mít paštiku tužší, stačí přidat více másla. Je třeba jen počítat s tím, že se tak navýší kalorická hodnota a množství nasycených tuků.
☝️Můžete vyzkoušet také tradiční verzi paštiky, a to domácí játrovou paštiku. Příprava je snadná.
Ať se vám paštika povede!🙂
<p>Paštiku je třeba nechat v lednici několik hodin pořádně vychladit a ztuhnout a pak už si ji jen namazat třeba na celozrnné žitné knackebroty. 👍</p>