vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Výborný těstovinový salát

18.09.2013 Kamila Metzová

Bez masa Saláty Luštěniny Přílohy Těstoviny

Jednoduchý těstovinový salát, nejlepší pořádně vychlazený.

Tento těstovinový salát připravuji již několik let. Kombinace chutí jablek, cibulky, fazolek a citronové šťávy mi zachutnala. Na fotce je salát ještě nepromíchaný s nějakým tím "spojovadlem", aby bylo vidět, z čeho je :-)

Množství všeho si uzpůsobte podle počtu porcí, na 2 porce těstovin bych doporučila 1 celé jablko.

Budete potřebovat

Postup

  1. Požadované množství těstovin uvařte na skus. Nejlepší jsou semolinové, které se nerozvaří. Myslete na to, že salát budete muset na konci pořádně promíchat, z nějakých levných vaječných vrtulek by se tak mohla stát pěkná fašírka.
  2. Vychladlé těstoviny smíchejte s nakrájenou jarní cibulkou, s nakrájeným jablkem a s bílými fazolkami (nálev nepoužívejte).
  3. Ochuťte solí a citronovou šťávou.
  4. Na závěr vše spojte s bílým jogurtem, trochou majonézy, popř. sojanézy.
  5. Nechte chvíli odležet a vychladit.

TIPY

Salát lze jíst samotný, nebo ho vhodně použít jako přílohu.

Dobrou chuť!