vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Vločky na cibulce s baby špenátem a parmazánem jako zdravá slaná snídaně

02.11.2018 Kamila Metzová

Snídaně a svačinky

Máte rádi slané snídaně? Hemenex, vejce, pečivo, šunku, sýry, pomazánky, paštiky ... Zkuste to občas proložit snídaní, která se může na první dobrou zdát alternativní, ale většinu lidí svou chutí rozhodně překvapí.

Na 1 porci budete potřebovat

Postup

  1. Cibulku nakrájejte na jemno a orestujte na lžičce oleje nebo másle Ghí.
  2. Přidejte 4 vrchovaté lžíce vloček a zalijte vodou nebo vývarem.
  3. Ochuťte, vhoďte baby špenát a pár minut povařte. V případě potřeby přidejte trochu tekutiny.
  4. Na závěr vsypte nastrouhaný sýr, promíchejte a odstavte "z plotny"

TIPY

Jaký olej koupit?

Pokud se rozhodnete koupit si domů nějaký méně tradiční lisovaný olej za studena, kterým můžete obohacovat jakékoliv jídlo jak sobě, tak i dětem (velmi doporučuji), vždy raději kupujte menší lahvičky olejů (250 - 500 ml), které budou v tmavých lahvích. Nadále je uchovávejte spíše v chladu a temnu a nenechávejte je dlouho otevřené kvůli nežádoucímu přístupu vzduchu. Druhy olejů střídejte, na základě chuti si časem najdete své stálice. K sehnání je olej sezamový, mandlový, dýňový, avokádový, z vlašských ořechlů, makový, konopný a mnoho dalších.

Vločky na slano jsou výbornou alternativou slaných snídaní, které mohou podpořit zdraví. A je jen na nás, jak je pojmeme. Z kaše nevábné barvy a konzistence může být talíř plní zdraví, který hraje barvami, je ozdobený sýrem, pepřem, kapkami oleje a semínky :)