30.12.2012 Kamila Metzová
U tohoto moučníku se rozhodně nemusíte bát chuťově nezajímavé dusivky :) Jednoduchý fígl zajistí báječnou vláčnost ...
U tohoto moučníku se rozhodně nemusíte bát chuťově nezajímavé dusivky :) Jednoduchý fígl zajistí báječnou vláčnost. Tím fíglem jsou vařené brambory. Když se do moučníků strouhá mrkev a cuketa, tak proč ne brambory...
Inspiraci na tento moučník jsem nalezla v jednom starém časopisu a klasicky jsem si ho "ozdravila". Ingredience jsem upravila podle svého a klasickou mouku nahradila špaldovou a mletými mandlemi.
(množství na kulatou dortovou formu)
Moučník nechte zchladnout a podávejte. Můžete si ho dát na snídani nebo ke svačině. Pokud ho chcete pojmout slavnostněji, můžete ho ozdobit trochou lehkého smetanového krému nebo čokoládovou polevou.
Druh tohoto těsta se hodí i na přípravu muffinů. Kulatou formu tak jednoduše nahraďte formičkami na muffiny. Dobu pečení pak zkraťte na cca 25 minut. Pokud jsou vám muffiny sympatické vyzkoušejte třeba i úžasné jablečné muffiny.
Dobrou chuť a pokud přijdete na nějaké vylepšení, určitě se podělte.
Kamila
<p>Těsto na tento moučník je opravdu hutné. Když jsem ho lila do kulaté formy, tak jsem skoro nevěřila, že "vyběhne". </p>
<p>Tento moučník mne svojí chutí příjemně překvapil. Díky zdravým ingrediencím může posloužit i jako zdravá snídaně. </p>