23.03.2015 Kamila Metzová
Když nemá ovoce sezónu, můžete skvělý moučník vyrobit za pomoci kefíru a kvalitního džemu.
Tohle je jeden z těch moučníků, kde se vůbec nemusíte bát toho, že je celozrnný. Samořejmě, vždy je to hlavně o mouce, proto může být výsledek pokaždý trochu jiný, rozhodně ale moučník nebude tuhý či suchý.
Tak jako u všech receptů, oslaďte si ho dle své chuti a možností.
1 hrnek = 250ml, množství na menší plech nebo kulatou formu
Když byste chtěli tento kefírový moučník ještě trochu vytunit, můžete ho na talířku každému ozdobit trochou zakysané smetany. Stačí ji jen lehce osladit, třeba nějakým obilným sirupem.
Přestože je celozrnný, je jemný a vláčný. Až bude čerstvé ovoce, rozhodně ho zkusím třeba s jahodami :-)
<p>Zavařenina musí být hustější, aby tolik neprotekla dolů.</p>
<p>Moučník odlaďte podle toho, jakou použijete zavařeninu. Aby nebyl moc přeslazený ...</p>