28.10.2018 Kamila Metzová
Tchýně se nahlásila na návštěvu a nechcete riskovat, že ji udusíte suchou bábovkou nebo ucpete tepnu těžkým máslovým krémem? Zde je řešení.
Mohla bych o tomto receptu sepsat sáhodlouhý elaborát, ale není čas ztrácet čas. Je třeba pracovat rychle a efektivně :)
Pokud chcete upéct něco, co vám nezabere moc času, ale výsledek bude vypadat úžasně, tak jste na správném méstě.
Dále budete potřebovat meruňkový džem lehce zředěný vodou na promazání spodního korpusu a hořkou nastrouhanou čokoládu a ovoce na ozdobu.
Zatímco se peče korpus, tak smícháte ingredience na krém. Pak jen korpus rozříznete, potřete džemem, krémem, dáte do lednice a ozdobíte, jak uznáte za vhodné.
Když ho necháte odležet, vrstvy se propojí a je krásně vláčný. Několikrát jsem ho vezla i někam s sebou a držel pohromadě, dal se bez problémů krájet.
Všichni si ho pochvalovali a já měla dobrý pocit, že vím, z čeho je. Základem každého moučníku, ze kterého nemusíte mít výčitky, jsou totiž kvalitní ingredience a k tomu navíc 1 lžíci tvořivosti, 1 lžičku radosti a 1 kapku lásky :)
<p>Slavnostnější verze dortu. Použila jsem 1,5 násobnou dávku všeho, aby bylo pro celou smečku :) Dort jsem celý dokola pomazala krémem a posypala čokoládou. Hoblinky jsem udělala pomocí škrabky. Čokoládu jsem samozřejmě měla až za ušima, ale to mi vůbec nevadilo :)</p>