04.02.2019 Kamila Metzová
Suchý perník je pěkná nuda. A nezachrání to ani opojná vůně skořice či kakaová poleva. Když ho ale obohatíte jablky a medem a třeba ještě amaranthovou moukou, výsledek je skvělý.
Do perníků ráda část klasické mouky nahrazuji alternativními bezlepkovými moukami. Existuje mnoho druhů a každá z nich se používá jinak dle jejích specifických vlastností. V tomto případě jsem 1 hrnek mouky nahradila hladkou moukou amaranthovou, která má výbornou chuť. Zároveň je zdrojem esenciálních aminokyselin a vlákniny.
1 hrnek = 250 ml
Perník je vláčný, křehký a musí se opatrně krájet. Díky jeho vhkosti ale dobře drží pohromadě, nedrobí se, takže ho dávám dceři klidně i do krabičky na svačinu do školy.
Dejte vědět, jak se vám povedl :)
<p>Krok 1 je vyšlehat vejce s kokosovým cukrem do pěny.</p>
<p>Celozrnná, mouka, jablka, skořice. Jablka strouhám na hrubo včetně slupky. Pokud by vám slupka vadila, oloupejte ji.</p>
<p>Těsto je připravené během chvilky. Teď jsem ho vylila na menší plech, který jsem vyložila pečícím papírem. Raději ale plech vymažu tukem a vysypu moukou či krupicí.</p>
<p>Po 25 až 30 minutách je upečený. Vypadá, že se povedl :)</p>
<p>Extra vláčný, po skořici voňavý, výborný ...</p>