10.07.2019 Kamila Metzová
Udělat dobrou omeletu je jednoduchá a blesková záležitost. Zvládne být rychlou snídaní ve všedních dnech, vykouzlíte s ní ale i vymazlený talíř o víkendu. Stačí dodržet pár fíglů.
Vejce na měkko, vejce na tvrdo, pošírované vejce, volské oko, zapečené vejce... Možností, jak si dopřát vejce ke snídani je mnoho. A každá varianta chutná úplně jinak.
A jednou z těch šmrncovnějších je omeleta. Dá se do ní totiž zapéct kdeco. Kdeco zdravého. Třeba bylinky :)
Inspirovala jsem se tipy šéfkuchařů, kteří se do jednoho shodli v tom, že správná omeleta musí být vláčná, dobře ochucená, kyprá a nadýchaná. Nikdo nestojí o vysušenou placku.
Omeletu doplňte tak, abyste na talíři měli to, co potřebujete. Já jsem zvolila plátek žitného chleba s máslem a čerstvou zeleninu.
<p>Omeleta je načechraná, musí zůstat dostatečně vláčná. Na závěr se na ni strouhne sýr a pak se párkrát přehne.</p>
<p>A výživná snídaně se právě podává :)</p>