vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Vajíčkovo - ředkvičková pomazánka s pažitkou

08.04.2019 Kamila Metzová

Zdravé pomazánky

Vynikající kombinace vajec, ředkviček a pažitky propojená čerstvým smetanovým sýrem. Během pár minut máte hotovou nutričně bohatou domácí pomazánku, která skvěle chutná na čerstvém chlebu.

Množství je na jednu misku pomazánky.

Budete potřebovat

Postup

  1. Vejce uvařte na tvrdo. Ředkvičky omyjte a nasekejte na drobné kousky. Já to dělám v malém robotu sekáčku. Posolte je a nechte chvíli vypotit, vodu vymačkejte.
  2. Vejce protlačte skrz mřížku nebo je nakrájejte nožem na drobné kousky, smíchejte s ředkvičkami, žervé, pažitkou, dochuťte solí, hořčicí, můžete dát i pepř. Pokud to vyhodnotíte jako nutné, zjemněte pomazánku ještě lžící hustého bílého jogurtu, můžete použít i Skyr.

Za pár minut hotovo a dobrou chuť :)

<p>Základní ingredience, které pak ještě dochucuji solí, hořčicí, vyzkoušenou mám i křenovou pastu.</p>

<p>Závěrečnou konzistenci pomazánky lze snadno doladit lžící hustého bílého jogurtu.</p>

<p>Jedině domácí pomazánka neobsahuje zbytečná aditiva, jedině domácí pomazánka může mít tu správnou poctivou chuť.</p>