Vajíčkovo - ředkvičková pomazánka s pažitkou
08.04.2019 Kamila Metzová
Zdravé pomazánky
Vynikající kombinace vajec, ředkviček a pažitky propojená čerstvým smetanovým sýrem. Během pár minut máte hotovou nutričně bohatou domácí pomazánku, která skvěle chutná na čerstvém chlebu.
Množství je na jednu misku pomazánky.
Budete potřebovat
- 1 menší svazek ředkviček
- 2 vejce uvařená na tvrdo
- 100 g žervé ( kupuji to v kostce, v alobalu)
- Hrst na jemno nasekané pažitky
- Na dochucení sůl, lžičku hořčice
- Na doladění konzistence 1 lžíci bílého jogurtu ( dávám dle situace)
Postup
- Vejce uvařte na tvrdo. Ředkvičky omyjte a nasekejte na drobné kousky. Já to dělám v malém robotu sekáčku. Posolte je a nechte chvíli vypotit, vodu vymačkejte.
- Vejce protlačte skrz mřížku nebo je nakrájejte nožem na drobné kousky, smíchejte s ředkvičkami, žervé, pažitkou, dochuťte solí, hořčicí, můžete dát i pepř. Pokud to vyhodnotíte jako nutné, zjemněte pomazánku ještě lžící hustého bílého jogurtu, můžete použít i Skyr.
Za pár minut hotovo a dobrou chuť :)
<p>Základní ingredience, které pak ještě dochucuji solí, hořčicí, vyzkoušenou mám i křenovou pastu.</p>
<p>Závěrečnou konzistenci pomazánky lze snadno doladit lžící hustého bílého jogurtu.</p>
<p>Jedině domácí pomazánka neobsahuje zbytečná aditiva, jedině domácí pomazánka může mít tu správnou poctivou chuť.</p>