02.01.2022 Kamila Metzová
Verze vajíčkové pomazánky, která se mi osvědčila na jednohubky či kolečka bagetky pro účely pohoštění. Má perfektní stálou konzistenci a zvládne i cestu.
Vajíčkovou pomazánku ráda připravuji na mnoho způsobů. Její složení pak volím podle toho, pro jaký účel ji dělám. Zda je třeba, aby byla tužší a výživnější a držela v sendviči na cestu, nebo si ji chci jen v rychlosti máznout ke svačině na celozrnný knackebrot a uvítám její nižší kalorickou hodnotu...
Speciální případ pak je, když pomazánku vyrábím na oslavu a chci ji naservírovat na jednohubkách jako pohoštění. To se mi osvědčila níže uvedená verze, kdy výjimečně sáhnu po taveném sýru. Ten perfektně dotáhne chuť a zajistí "jistou" pevnou konzistenci. A to je pro jednohubky důležité.
Pomazánka vydrží v krabičce dobrá a stejná klidně i 2 dny.
V závěru si ji každý doladí podle svého gusta, osvědčilo se mi však dodržet tyto 3 věci. Nepoužívat tvaroh, hořčice dát max. lžičku a kurkumy jen decentně na doladění barvy.
Ta kurkuma není v pomazánce nutná. Pomazánku ovšem krásně rozzáří a talíř s jednohubkami je hned veselejší.🙂
Pokud chci, aby měla pomazánka opravdu jemnou strukturu, tak vejce nastrouhám na jemno. To se hodí v případě, kdy pomazán ku chceme použít jako podklad na chlebíčky. 👍
☝️Výrazné chuti vajíčkové pomazánky můžete také docílit pomocí Nivy. Vyzkoušejte tuto vajíčkovou pomzánku s nivou
Ať se vám pomazánky povedou!🙂
<p>Pomazánku jsem vyfotila na bezlepkovém chlebu, protože jsem zrovna neměla bagetky či jiné pečivo, ze kterého jdou dělat jednohubky.🙂</p>
<p>Pomazánka má stálou konzistenci i druhý den. Mňam!</p>