10.07.2016 Kamila Metzová
Snadný recept na vafle, které mají výbornou konzistenci. I kdybyste je udělali jako čistě celozrnné, pořád budou jemné a vláčné.
Není vafle jako vafle. Chce to ten správný recept. A když je navíc jednoduchý, o to lépe. Během chvíle pak můžete vykouzlit královskou sladkou snídani. Pak už je jen na Vás, zda to zazdíte nutellou nebo se rozhodnete pro zdravější variantu a doladíte vafle poctivým jogurtem a sezonním ovocem.
1 hrnek = 250ml
Vafle můžete udělat jako čistě celozrnné nebo napůl bezlepkové. Druhá varianta je vhodnější pro menší děti nebo lidi, kteří celozrnnou mouku z jakéhokoliv důvodu nemohou. V prodejnách zdravé výživy můžete sehnat celou řadu bezlepkových mouk - kukuřičnou, jáhlovou, pohankovou apod.
<p>Těsto na vafle by mělo být hutné a nadýchané.</p>
<p>Děti si mohou vafli vyzdobit podle svého :-)</p>