vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Jablečné muffiny s ovesnými vločkami

05.03.2019 Kamila Metzová

Moučníky a dezerty

Muffiny jsou velice oblíbeným moučníkem hlavně u dětí díky nenáročnosti a zábavě při jejich přípravě.

Péct muffiny mě přiměla až oblíbená knížka mých dětí o Medvídkovi Pú. Hned v první kapitole má celá parta za úkol připravit něco z jablek. Ijáček dělá mošt, Králíček jablečné želé a prasátko jablečné muffiny. Jablka totiž muffinům dodají výbornou chuť a vláčnost.

Na 12 muffinů budete potřebovat

Postup

  1. Změklé máslo ušlehejte spolu s cukrem a vejci do pěny.
  2. Přidejte 2 lžíce medu nebo datlového sirupu.
  3. Přidejte mouku, kypřící prášek, skořici a mléko.
  4. Přidejte předem lehce namočené jemné ovesné vločky (cílem je, aby změkly)
  5. Jablka omyjte, oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na malé kostičky nebo nastrouhejte. Přidejte je do těsta spolu s rozinkami a pořádně promíchejte.
  6. Těstem naplňte vymazané formičky nebo košíčky na muffiny.
  7. Troubu předehřejte na 180°, horkovzdušnou na 165° a pečte asi 25 minut.

TIP

Muffiny můžete upéct i bez cukru, pokud máte sladší jablka. Uberte v tom případě jen trochu tekutiny, aby těsto zůstalo stále dostatečně hutné.

Domácí, čerstvé muffiny v přiměřeném množství, oslazené podle toho, kdo si co může dovolit, jsou rozhodně lepší alternativou podobných balených hotových produktů plných přídatných látek.

V léte do nich zapékám čerstvé borůvky, v zimě jablka a rozinky. Někdy je udělám ovesné, jindy žitné, někdy celozrnné, někdy z obyčejné mouky. Jak to vyjde. Radost udělají vždy. A přijdou vhod i jako svačina do školy.

<p>Mami, už sis to vyfotila? Už to chceme sníst :)</p>