24.11.2018 Kamila Metzová
Když chcete upéct něco sladkého, ale aby to nebyl samý cukr a samá mouka. Skvělou volbou je tento tvarohový moučník s jablky, akorát sladký po rýžovém sirupu a rozinkách.
Moučníky pracovně dělím na 2 základní typy. Dezertní a svačinové. Tento řadím mezi ty svačinové, u kterých daleko více hledím na nutriční složení, a které dělám méně sladké.
Pro "slavnostnější verzi" můžete moučník cik cak polít domácí kakaovou nebo čokolávodou polevou. Stačí rozpustit 3 řádky hořké čokolády s plátkem másla nebo lžičkou kokosového oleje.
Moučník není suchý, drží pohromadě, takže se "čistý" bez polevy výborně hodí i jako svačina někam s sebou do krabičky :)
<p>Do těsta nedávám syrová jablka, ale podušená. Nepouští pak vodu, zkrátka, do tohoto moučníku to mám takto vyzkoušené a jsem spokojená :)</p>
<p>Těsto dávám do kulaté formy. Je celkem jedno, zda větší či menší, kulaté nebo hranaté...</p>
<p>Než jsem ho vyfotila, musela jsem vyzkoušet, zda je dobrý :) Proto jeden kousek chybí :)</p>
<p>Moučník můžete nechat "jen tak", případně ho vytunit nějakou domácí polevou. Ať už je citronové, z kakaa nebo čokolády, vždy je to dobré.</p>
<p>Krájela jsem ho úplně čerstvý. Uvnitř goji a rozinky, jak vidíte.</p>