06.01.2016 Kamila Metzová
Zkombinovat tuňáka s bulgurem, pak si trochu zakoulet a celé to šoupnout do trouby? Super nápad ...
Původně jsem měla v plánu udělat špagety s tuňákem a rajčaty, na poslední chvíli jsem se rozhodla zaexperimentovat a vyrobit koule, které upeču v troubě. Přidat bulgur se ukázalo jako nápad, který rozhodně prošel a budu se k němu ráda vracet.
Jako přílohu jsem podávala kaši z batátů, která se připravuje úplně stejně jako bramborová kaše.
Do malé mističky jsem pro případné zájemce nachystala ještě domácí dip ze zakysané smetany a hořčice, který se hodil jak k tuňákovým kuličkám, tak k salátu.
Kuličky připravte podle receptu na tuňákové karbanátky, kde bulgur nahrazují brambory a na dohuštění je použita kukuřičná strouhanka.
<p>Tuňákové kuličky před upečením. Mně jich vyšlo ze 2 balení tuňáka 16.</p>
<p>A tady jsou upečené v troubě. Nevysušily se.</p>
<p>S batátovou kaší, ještě jsem zapomněla vyfotit domácí dresing, který jsem k tomu podávala :)</p>