Tuňáková pomazánka s vejci
25.09.2021 Kamila Metzová
Zdravé pomazánky
Skvělá rychlá pomazánka, která vyřeší snídani, svačinu či rychlou večeři. Plná kvalitních bílkovin. Hodí se na žitný chleba, celozrnný rohlík i křehké chlebíky.
Moje oblíbená verze tuňákové pomazánky s vejcem a jogurtem. Tyto ingredience mám totiž doma vždy.🙂 Ideální je použít jogurt hustý, zrající v kelímku.
Ingredience
(1 miska pomazánky)
- 1 větší balení nakládaného tuňáka v oleji (160 g)
- 2 vejce uvařená na tvrdo
- 1 malý hustý bílý jogurt
- 1 lžíce majonézy light na dochucení
- Hrst nasekané petrželky nebo pažitky
- Sůl, pepř, citronová šťáva na doladění chuti
- Může být i na drobno nakrájená jarní cibulka
Postup
- Vejce uvařím na tvrdo. Tuňáka sliju a v míse ho vidličkou rozmačkám na jemno.
- Vejce oloupu, nakrájím na drobno či nastrouhám nebo protlačím přes mřížku. Smíchám s tuňákem, jogurtem a chuť doladím trochou majonézy. Někdy použiju klasickou, jindy light, jindy vegan.
- Přidám hrst na drobno posekané zeleně, osolím, opepřím a trochu okyselím citronovou šťávou. Když nemám citrón, zakápnu rýžovým octem. Hotovo!
☝️Máte rádi rybí pomazánky? Doporučuji vyzkoušet také baltickou rybičkovou pomazánku s mrkví.🙂
Ať vám pomazánky chutnají!🙂
<p>Musela jsem se už zakousnout! Mňam!</p>