vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Těstoviny se zeleninou a žampiony - lehce smetanové

04.02.2014 Kamila Metzová

Těstoviny

Krátce orestované žampiony spolu se zeleninou zjemněné nejlépe rostlinnou smetanou. Jednoduché, výborné ...

Žampionovou polévku jsem dělala asi 3x a nebyla dobrá, tak jsem to na nějakou dobu vzdala. Když občas v obchodě sáhnu po vaničce žampionů, oloupu je, nakrájím na větší kusy a připravuji se zeleninou, těstovinami, noky na mnoho způsobů. Tady je jeden z nich. V tomto případě jsem použila klasickou mraženou zeleninu, jedinou zdržovačkou v tomto rychlém receptu je loupání žampionů ...

Budete potřebovat

Postup

  1. Žampiony oloupejte a rozkrájejte na čtvrtky nebo půlky dle jejich velikosti. Kusy by měly být větší.
  2. Mraženou zeleninu orestujte na olivovém oleji pár minut a pak přidejte pokrájené žampiony. Ochuťte houbovým kořením nebo solí a drceným kmínem.
  3. Restujte několik minut, žampiony jsou hotové cca za 5 minut.
  4. Na závěr lehce zjemněte smetanou, množství odhadněte podle množství směsi. Já jsem použila rostlinnou sojovou smetanu.
  5. Podávejte promíchané s těstovinami.
Upozornění

Tento recept není vhodný pro malé děti. Žampiony jsou pro ně hůře stravitelné. Do 3 let věku by děti houby neměly jíst, omezovat jejich konzumaci je doporučeno až do 6 let. Samozřejmě záleží na množství. Pár kousků v bramboračcce není jako smaženice k večeři.

TIP

Dobrou chuť :-)

<p>Zeleninová směs se žampiony a trochou smetany promíchaná s těstovinovými mušlemi. </p>