vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Svěží ředkvičkový salát

25.03.2019 Kamila Metzová

Saláty

Lehký, osvěžující, zdraví prospěšný a navíc velmi jednoduchý na přípravu. Osvědčená kombinace chutí, která funguje.

Když vám chutnají ředkvičky, tak je asi rádi chroupete jen tak. Kdykoliv. Jsou totiž výborné a výrazné samy o sobě. Občas ale stojí zato se jim pár minut věnovat a dodat jim jinou chuť i vzhled. Salát z nich totiž vypadá na každém stole báječně :)

 Na 2 porce budete potřebovat

Postup

  1. Z ředkviček odstraňte listy, omyjte je a nakrájejte na drobné kostičky. Když je nastrouháte, nebude to ono. Prostě kostičky. A malé.
  2. Petrželku nasekejte na jemno.
  3. Smíchejte ředkvičky, petrželku, přidejte citronovou šťávu, olivový olej a dle chuti přidejte trochu soli a pepře. Promíchejte a ihned podávejte.

Salát se hodí ke každému jídlu jako zdroj biologicky aktivních látek a vlákniny.

<p>Fytochemikálie jsou biologicky aktivní látky obsažené v rostlinách a nachází se v barevných pigmentech rostlin, které mají příznivý vliv na ochranu našeho zdraví.</p>

<p>Jediné, co musíte udělat, je nasekat na jemno čerstvou kadeřavou petržel a nakrájet ředkvičky na malé kostičky. Čím budou menší a pravidelnější, tím bude salát hezčí :)</p>

<p>Dokonalá kombinace chutí. Tento salát se hodí ke svačině nebo jako doplněk k jakémukoliv hlavnímu jídlu.</p>