20.01.2020 Kamila Metzová
Batáty a růžičková kapusta nepatří mezi nejčastěji využívané suroviny ve zdravé kuchyni. Jsou přitom jednou z ideálních druhů pro zimní období. Toto je jeden z nejjednodušších postupů jejich přípravy.
Čím jsem dospělejší, tím více mi chutnají věci, které jsem měla v dětství na "blacklistu". Třeba růžičková kapusta. Nejde totiž jen o to, CO jíme, ale JAK to připravíme.... A kapustičky pečené v troubě jsou zkrátka výborné! :)
Servíruji nejčastěji tak, že na vrstvu šťouchaných batátů rozložím porci kapustiček a dle chuti zasypu hoblinkami sýra, cibulkou a zelenými bylinkami.
Barevné, voňavé, syté a jednoduché na přípravu :)
<p>Růžičkovou kapustu je třeba před dalším použítím zbavit špinavých či špatných lístků. Většinou stačí oloupat 1 vrstvu.</p>
<p>Batát nebo také sladká brambora se upravuje stejně jako klasická brambora. Narozdíl od ní má ale více vlákniny a mikroživin.</p>
<p>Růžičkovou kapustu překrojte na půl, posolte a dejte řezem dolů na plech vyložený pomaštěným pečícím papírem.</p>
<p>Šťouchané batáty s pečenými kapustičkami jsou v této verzi doplněné o restovanou cibulku a hoblinky vyzrálého cheddaru.</p>
<p>Co sousto, to spousta výrazných a zajímavých chutí, které k sobě skvěle sednou :)</p>