29.10.2018 Kamila Metzová
Mít doma jedno balení špeclí se vždycky hodí. Přidat k nim brokolici a slaninu je pak kompromis, jak zajistit nejen výraznou chuť, ale i porci mikroživin a vlákniny.
Když se řekne špecle, vybavím si okamžitě tradiční rakouské jídlo "spätzle mit schinken und käse", které je sice výborné, ale díky osmažené cibuli, oleji a tučnému sýru je v restauracích často velmi mastné a těžké.
Doma je proto ráda připravuji se zeleninou v kombinaci se slaninou, kdy je všeho tak akorát a po jídle zbyde jen prázdná pánev a dobrý pocit.
Množství uzpůsobte podle toho, kolik porcí chcete připravit.
Jídla složená jen ze 3 až 4 ingrediencí mají své kouzlo jednoduchosti, které nám šetří čas.
<p>Uvařené špecle se scedí a pak už se jen přidají k ostatním ingrediencím. V tomto případě do pánve s opečenou slaninou.</p>
<p>U brokolice je důležité, aby se nerozvařila. Ideální je, když zůstane "na skus" a má stále pěkně zelenou barvu.</p>
<p>Špecle smíchané se slaninou a brokolicí ještě doplňte o hrstku nasekané petrželky nebo cibulové natě. Můžete je ještě doplnit o čerstvě namletý pepř a pár kapek panenského olivového oleje. Rychlé, jednoduché, výborné.</p>