18.10.2019 Kamila Metzová
Co rychlého k těstovinám? Stačí mít po ruce cuketu, smetanu a vyzrálý sýr. Během pár minut je jídlo na stole.
U receptů tohoto typu se držím principu "dostatek zeleniny na množství těstovin" a "nepřehánět to se sýrem". Jídlo je pak syté, přesto dobře stravitelné. Sýry obecně kupuji různé. Občas plátky "light", kde je třeba velmi vybírat značku, jindy zase tučné vyzrálé sýry, které chutnají k těstovinám a dodávají omáčkám plnou chuť.
Vzpomínám, jak jsem přišla do "sámošky" a za vitrínou "novinka". Tvrdý nízkotučný sýr s názvem Linie. Já na prodavačku: "Je to dobrý?" Ona: "NE" :)
Pokud chcete, můžete cuketu udělat na cibulovo - česnekovém základu. Já jsem teď ale zvolila úplně jednoduchou variantu.
<p>Malé kostičky cukety orestuji krátce na olivovém oleji a ochutím kořením.</p>
<p>Bio špaldová vřetena uvařená na skus. Za mě výborná volba :)</p>
<p>K cuketě přidám smetanu, nastrouhaný cheddar, promíchám a hotovo!</p>
<p>Do omáčky přidám těstoviny a poctivě promíchám, aby se vše pořádně propojilo.</p>
<p>A navrch samořejmě zelené bylinky. Jak jinak...</p>
<p>Do 10 minut na stole, takové recepty se zkrátka hodí :)</p>