vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Špaldové slané chuťovky s kmínem a semínky

17.11.2018 Kamila Metzová

Když chcete připravit něco slaného na chuť tak, abyste měli dobrý pocit ze složení. Hodí se jako příloha k salátu, ale i do krabičky s sebou na cestu.

Je toho tak akorát na jeden plech a zdobit můžete, čím vás napadne. Mně nejvíce sedí sezamová semínka, kmín, drcená dýňová semínka nebo lískové oříšky.

Budete potřebovat

 Postup

  1. Z mouky, žervé, vejce, oleje a soli vypracujte hladké těsto.
  2. Těsto zabalte do folie a nechte uležet pár hodin v lednici.
  3. Mezi dvěma pečícími papíry vyválejte tenkou placku asi 4mm a rozkrájejte ji na čtverce nebo kosočtverce.
  4. Posypte kmínem, semínky, můžete i sýrem. Podle mě je ale lepší, když se sýr zapracuje spíše dovnitř těsta.
  5. Pečte na 180 stupňů asi 20 minut.

<p>Připravené těsto ve folii. Venku byla zima, tak ho nechala vyvětrat :)</p>

<p>Těsto se vyválí mezi dvěma pečícími papíry na tenkou placku asi 3 až 4 mm.</p>

<p>Rádýlkem nebo kolečem na pizzu rozdělte a posypte semínky. Výborný je také kmín.</p>

<p>Po 20 minutách je upečeno.</p>

<p>Hodí se s jakémukoliv salátu. Tento je s rajčaty, mrkví, lahůdkovou cibulkou, olivami a křenovým dresingem.</p>

<p>Skvělé jsou i s domácí pomazánkou.</p>