24.04.2012 Kamila Metzová
Špaldové řízky jsou klasické řízky, které místo trojobalu obalíte v těstíčku ze špaldové krupice. Je to rychlé a výborné
Kdo by si občas nedal rád pěkně křupavý osmažený řízeček :) Ale toho nepořádku z obalování...Pro změnu vyzkoušejte špaldové řízky. Jsou to klasické řízky, které místo trojobalu obalíte v těstíčku ze špaldové krupice. Je to rychlé a výborné.
Jako přílohu doporučuji bramborovou kaši a zeleninový salát.
Upozornění – jedním z nejnevhodnějších způsobů přípravy jídla je grilování a právě smažení. Smažit můžete v trojobalu (vídeňský způsob) nebo právě v těstíčku (francouzský způsob).Na průběh smažení má veliký vliv výběr oleje. Opravdu není jedno, na jakém oleji budete smažit. Je nutné vybírat oleje, které se nepřepalují ani při vyšších teplotách nad 190°.
Když smažit, tak zřídka a na správném oleji :)
<p>Špaldová krupice má vynikající výživové vlastnosti. V kuchyni ji můžete využívat tam, kde se hodí hrubá mouka. V praxi to znamená nahradit část hrubé mouky např. v domácích knedlících či haluškách. </p>
<p>Obalení v těstíčku je příjemnou změnou, která vám navíc ušetří čas. </p>