vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Snídaně plná kvalitních živin

31.01.2019 Kamila Metzová

Snídaně a svačinky

Inspirace na snídani s nízkým glykemickým indexem. Obsahuje dostatek vlákniny, bílkovin a zasytí na několik hodin.

Jak už jste si určitě všimli, na Myšičce se objevují nejen přesné recepty, ale i různé inspirace, jak věci zkusit jinak. Tak dnes jednu přidávám. Snídaňovou :) Mojí oblíbeností jsou různé vločky na slano, které doplňuji pokaždé o jinou zeleninu, koření a bílkovinu nejčastěji v podobě vajec, cottage či tvrdého sýra.

Na 1 porci budete potřebovat

Postup

  1. V malém rendlíku orestujte na troše másla Ghí na hrubo nastrouhanou mrkev. Přidejte vločky, zalijte vývarem nebo vodou a ochuťte kořením. Já dávám římský kmín, někdy špetku kari, lžičku sušené petrželky a čerstvě mletý pepř. Pár minut povařte, v případě potřeby lze konzistenci doladit tekutinou. Když si vločky takto na slano dělám samostatně, přidám do nich ke konci trochu nastrouhaného sýra Grana Padano a pár kešu ořechů.

  2. K vločkám si připravte klasickým způsobem vejce, jak je máte rádi. Já jsem teď zvolila míchaná na slanině.

Ne každý má rád ke snídani sladké kaše. Vločky na slano jsou ale způsob, jak zpestřit jednoduchým způsobem jídelníček o různé zdroje sacharidů. Vloček v dnešní době existuje mnoho druhů. Já třeba jáhlové dělám na sladko s banánem, pohankové zase se špenátem a sýrem.

Pořád platí, že na snídani se musíte těšit a musí vám chutnat ... Z pohledu zdraví a zajištění pestrosti stravy ale stojí zato objevovat nové způsoby, jak se nasnídat :)

<p>Po takové snídani zůstane hladina krevního cukru stabilní. Tělo má dostatek mikroživin, nevolá brzy po dalším jídle. Každý si musí dopřát takovou snídani, která mu chutná a cítí se po ní několik hodin dobře :) Každý snídá něco jiného a je to tak v pořádku :)</p>