09.11.2020 Kamila Metzová
Křupavé topinky s bohatou vrstvou čistě rostlinné směsi, jejíž základ tvoří hlíva, tofu a cuketa. Správné dochucení zajistí výraznou chuť.🙂
Pokud chcete topinek připravit více a nestepovat u topinkovače, je možné je připravit v troubě.👍
☝️Mojí oblíbenou směsí na topinky je také topinková směs z fazolí adzuki.I bez masa je tolik možností! 🐭
Ať se vám to povede! 🙂
<p>Hlíva ústřičná, bio tofu natural, cibule, cuketa, lahůdkové droždí.</p>
<p>Hlívu, cibuli a cuketu nasekám na drobno a orestuji na olivovém oleji. Ochutím solí, pepřem, kmínem, je možné přidat i česnek. Pak vmíchám na drobno posekané nebo rozmixované tofu. Dochutím lahůdkovým droždím.</p>
<p>Tato směs je nejlepší na křupavých topinkách nebo toustech. Topinky opékám na sucho...🙂</p>
<p>Směs na topinky vždy posypu nějakou zelení podle sezóny. Buď cibulkovou natí, pažitkou nebo řeřichou z parapetu.</p>
<p>Ingredience vždy posekám v robotu na drobno, vyhovuje mít ve směsi malé kousky. Pokud by kusy byly větší, je možné do směsi párkrát ponořit tyčový mixér.</p>
<p>Šťavnatá směs na křupavých topinkách...👍</p>