20.06.2019 Kamila Metzová
Sezóna cuket se blíží, bude se tedy hodit každý rychlý a osvědčený recept, jak je zužitkovat. V tradičním slaném koláči quiche jsou cukety perfektní.
Cukety jsou úžasné. Hodí se do salátu, je z nich výborná krémová polévka, zazáří při grilování, dají se použít místo zelí, do perníku, vydlabat je a naplnit nebo upéct slaný koláč... Jeho příprava je jednoduchá :)
korpus na koláč:
náplň:
smetanová zálivka:
Přijde vhod teplý i studený :)
<p>Ingredience na náplň nejdříve orestujte a nechte vychladnout. Slanina dodá náplni plnou chuť. Kdo chce bez masa, může zkusit tempeh ...</p>
<p>Do krátce předpečeného těsta dejte cuketovou náplň a zalijte krémem ze smetany a vajec.</p>
<p>Po 30 minutách je upečený. Nechte ho chvíli vychladnout, ztuhnout, lépe se pak krájí. Fotka ukrojeného kousku bude příště. Oni mi to všechno snědli, než jsem ji stihla udělat :D</p>