vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Slaný cuketový koláč ze špaldové mouky

20.06.2019 Kamila Metzová

Hlavní jídla

Sezóna cuket se blíží, bude se tedy hodit každý rychlý a osvědčený recept, jak je zužitkovat. V tradičním slaném koláči quiche jsou cukety perfektní.

Cukety jsou úžasné. Hodí se do salátu, je z nich výborná krémová polévka, zazáří při grilování, dají se použít místo zelí, do perníku, vydlabat je a naplnit nebo upéct slaný koláč... Jeho příprava je jednoduchá :)

Budete potřebovat

korpus na koláč:

náplň:

smetanová zálivka:

Postup

  1. Z ingrediencí na korpus vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do folie a nechte odpočinout v lednici alespoň hodinu.
  2. Těsto rozválejte na tenkou placku. Pomoci si můžete tak, že těsto rozválíte mezi dvěma listy pečícího papíru. Těstem vyložte kulatou formu tak, aby bylo těsto i na bocích formy. Nasypte do formy suché fazole a předpečte korpus "na slepo" na 200 stupňů 15 minut.
  3. Korpus naplňte směsí z pánve a zalijte smetanovou zálivkou. Pečte dalších 30 minut.

Přijde vhod teplý i studený :)

<p>Ingredience na náplň nejdříve orestujte a nechte vychladnout. Slanina dodá náplni plnou chuť. Kdo chce bez masa, může zkusit tempeh ...</p>

<p>Do krátce předpečeného těsta dejte cuketovou náplň a zalijte krémem ze smetany a vajec.</p>

<p>Po 30 minutách je upečený. Nechte ho chvíli vychladnout, ztuhnout, lépe se pak krájí. Fotka ukrojeného kousku bude příště. Oni mi to všechno snědli, než jsem ji stihla udělat :D</p>